Establiments emblemàtics d'Igualada

Tallers Marcel Claramunt (Cal Manyanet)

Mecànics i constructors

Fundat el 1922 per Josep Claramunt i Mata qui es va formar com a mecànic a Perpinyà fins el 1919.

Instal·lat en un primer moment a l’avinguda d’Àngel Guimerà, va ser el primer taller mecànic de la ciutat seguint l’eix del Camí Ral, on des del segle XVIII es concentraven els serveis per als viatgers.

Primerament, el negoci va especialitzar-se en les marques Ford i Hispano Suiza i va esdevenir el primer concessionari a la ciutat de la marca Renault. Entre 1953 i 1962 Marcel Claramunt Tartera va obrir una nova línia de negoci: la fabricació casolana de motocicletes amb la marca Olimpia i tricicles lleugers amb la marca Delfin.

A partir del 1964 van ampliar els seus serveis i van encetar l’etapa del lloguer de vehicles, afegint també entre 1960 i 1980 la fabricació de mobles d’oficina. El 2011 l’empresa es va traslladar a la seva ubicació actual de l’avinguda dels Països Catalans, on l’activitat integral de mecànica es combina amb una sèrie de facetes més:

De l’any 2005 fins el 2017 van ser concessionari Oficial Microcar, del 2014 al 2020 van fer Tipsa i Tourline, de l’any 2018 fins avui són concessionari oficial Aixam Anoia, Bages i Baix Llobregat Nord, el 2021 van crear Radiadors Igualada, on reparen radiadors de tota mena de vehicles i maquinària diversa, l’any 2022 van crear ‘Mira’m’ i finalment el 2023 ens han sorprès amb una nova empresa d’hidroimpressió; ‘Hidrogràfics’ .

Més de cent anys després la família Claramunt-Jorba continua reinventant-se per oferir més i millor servei d’assessorament integral en qualsevol de les àrees en les quals treballen, sense perdre l’esperit emprenedor català que els ha portat a ser qui són.

© 2023 Emblematics del comerç d'Igualada. Ajuntament d'Igualada