Establiments emblemàtics d'Igualada

Peixateria Vila Massana

Quatre generacions de peixaters

L’any 1924 es va fundar a Igualada una fàbrica destinada a proveir la ciutat del gel necessari per conservar el menjar en una època on els frigorífics eren quasi inexistents. Un temps després el negoci, avantpassat de l’actual Peixateria Vila Massana, va incorporar la venda del bacallà salat en la seva activitat productiva.

Amb la progressiva incorporació dels frigorífics a les llars el negoci del gel va anar desapareixent i la família Vila Massana es va dedicar exclusivament a la venda de peix fresc i marisc de les millors llotges catalanes. Tant és així que avui en dia ja són la quarta generació de peixaters que continuen aquesta històrica empresa.

La seva activitat és la venda de peix i marisc al detall tant fresc com congelats i l’elaboració de preparats on l’ingredient principal són els mateixos.

La qualitat dels seus productes i el tracte de proximitat amb els clients és la clau, i n’és testimoni les dècades de dedicació que els ha fet populars entre la clientela local i fins i tot d’arreu de Catalunya. Tot això intentant mantenir la màxima qualitat, modernitat i sense perdre l’essència tradicional del comerç local.

Al pas del temps ha sobreviscut també l’essència de l’empresa i la manera en la qual els agrada treballar, la pròpia d’un negoci familiar i pròxim amb els veïns. La ubicació al centre de la ciutat d’Igualada, en un edifici històric, no els ha impedit estendre els seus serveis a tots els racons d’aquesta, ja que a poc a poc i amb l’evolució de la tecnologia, mitjançant l’ús de Whatsapp, han desenvolupat un canal de comunicació directa amb la clientela. Finalment, disposen d’un servei de repartiment a domicili de les seves elaboracions pròpies, sempre mantenint la qualitat i prioritzant la proximitat del producte i el servei.

© 2023 Emblematics del comerç d'Igualada. Ajuntament d'Igualada