Establiments emblemàtics d'Igualada

Pastisseria Pla

Més d’un segle de passió pel dolç.

A finals de segle XIX, quan la Carretera General de Madrid a França per La Junquera -l’avantpassada de l’N-2- passava pel centre d’Igualada el senyor Manuel Pla va adonar-se que els viatgers que passaven per la ciutat no tenien cap producte típic Igualadí per emportar-se i fer un mos pel camí. Decidit a crear-ne un fàcil de transportar en porcions individuals i que fos una mica diferent de les populars coques de forner va crear les Coques d’Igualada, fetes amb una recepta única de pasta de full aromatitzada amb herbes i posteriorment arrebossada per dalt i baix amb granet d’ametlla, amb un toc final ensucrat. Aquesta especialitat es va posar a la venda de forma permanent l’any 1920.

Així doncs, la pastisseria, oberta des de 1888 a la rambla Nova en el seu emplaçament original i des de 1981 al local de l’avinguda Barcelona, ha ofert una àmplia varietat de dolços i elaborats pastissers d’entre els quals en destaca la famosa xocolata del Llaminer. Dins de l’obrador un equip prepara cada dia amb la maquinària més moderna i l’esperit més tradicional els productes que es venen al detall, en servei de càtering a domicili i als seus salons de te.

Han passat molts anys des del seu inici i ja són quatre generacions de pastissers Pla les que han agafat la torxa per continuar aquesta històrica botiga, sempre amb el mateix entusiasme i esperit creatiu.

© 2023 Emblematics del comerç d'Igualada. Ajuntament d'Igualada