Establiments emblemàtics d'Igualada

La Bona Espardenya

Calçats moderns i de la terra

En aquest local s’hi pot trobar «una mica de tot», des de calçat de dia a dia, botes Chiruca i sabates esportives, xancletes i sabatilles i l’ampli catàleg d’espardenyes que ofereixen en totes les seves varietats, de taverna, la Igualadina o de Valls.

La seva història es remunta a l’any 1907, quan la primera de les tres generacions, encapçalada pel castellolinenc Agustí Vilaseca va aterrar a Igualada per aprendre l’ofici d’espardenyer en un negoci que ja existia al número 25 del carrer Sant Roc. Un cop s’ho va poder permetre va obrir el que seria un negoci més que centenari; la Bona Espardenya.

Durant bona part del segle XX l’espardenya ha estat un element indispensable de l’armari dels catalans; l’empraven des dels obrers igualadins als pagesos de la conca, un calçat barat, resistent i tradicional. Es tracta, afortunadament, d’una peça que ha sobreviscut al pas del temps i que encara té demanda, fins al punt que al local modern de la botiga, el qual va ser traslladat al número 1 de la Plaça Sant Miquel l’any 1972, en un local més gran i modern que s’adaptés a la demanda del moment.

La Maria Gibernau, hereva d’aquest llinatge d’espardenyers i tercera generació al capdavant del negoci, ofereix un servei que ha sabut trobar l’equilibri entre la qualitat i el preu, la tradició i la modernitat, una oferta que no deixa indiferent al client i que el fa repetir.

La Bona Espardenya dona a la ciutat d’Igualada cent disset anys de tradició ininterrompuda, més d’un segle d’essència de petit comerç que ens ha caracteritzat sempre.

© 2023 Emblematics del comerç d'Igualada. Ajuntament d'Igualada