Establiments emblemàtics d'Igualada

Carnisseria Gual

Sis generacions de mestres xarcuters

Quan el matrimoni de Salvador Gual Mateu i Catalina Gual Rosich va començar el seu negoci a finals del 1870 a Igualada segurament no es podien imaginar que serien els fundadors d’una nissaga de carnissers amb més de sis generacions d’història.

Immaculada Gual, besneta dels fundadors, encara despatxa al taulell de la carnisseria familiar. El seu marit, en Joan Alcoberro, està a punt de deixar les regnes del negoci en mans del seu fill Xavier que assegura així el relleu generacional d’aquest comerç que ja forma part de la història del teixit comercial de la capital de l’Anoia.

Fa més d’un segle la carnisseria es va crear per donar sortida al producte propi. Salvador Gual era ramader i la seva dona s’encarregava de vendre la carn a una carnisseria que aleshores ocupava els baixos del carrer Born. L’any 1960, arran de l’enderrocament del mercat modernista de La Pajarera, la botiga es va traslladar a la seva actual ubicació on atén famílies que hi han comprat generació rere generació.

Des de 1870 han atès fins a quatre generacions de les mateixes famílies. La clientela s’ha mantingut fidel malgrat els mals moments, com la crisi de les vaques boges als 90 o la pandèmia mundial de 2020, que van suposar un fort cop pel sector. Això els ha motivat a promoure nous productes i serveis com els elaborats i plats preparats a base de carn i més recentment la distribució i venda en línia. Nous temps, nous hàbits.

© 2023 Emblematics del comerç d'Igualada. Ajuntament d'Igualada