Establiments emblemàtics d'Igualada

Carnisseria Cavallí (Cal Fum)

Carn de poltre català, apassionats des de 1946.

Si hi ha una carnisseria única en la seva mena a Igualada és Cal Fum; especialitzats en la venda de carn de poltre de races autòctones, criat i engreixat al costat de casa, a la seva granja de les Maioles, i distribuït tant a professionals gastronòmics com en el comerç al detall, a la botiga del carrer Nou número 5.

La carn que ofereixen és baixa en greixos, molt tendre i rica en ferro, una carn que si abans es recomanava per lluitar contra l’anèmia avui en dia es recomana encara per infants, embarassades, esportistes i persones amb deficiències nutricionals, així mateix l’atenció i benestar que ofereixen als animals en la cria és reflectida en la qualitat d’aquest producte amb tant potencial carni, uns elaborats que es venen en forma d’hamburgueses, salsitxes, mandonguilles, botifarres o bistecs tàrtars.

La frescor de la carn es correspon amb el model ecosostenible pel que aposten, un model «de tota la vida», artesà i directe. En Jordi Pons, el gerent, explica que quan tenen carn de la granja la posen a la venda i quan no en tenen ‘simplement’ no l’ofereixen. La dedicació incansable i la passió que tant en Jordi com els seus pares i avis, que van dur el negoci en el passat, han posat a construir aquesta empresa es fa palesa amb el seu tracte al client: atent, agraït i gairebé abnegat.

L’avi d’en Jordi deia que cada cosa s’havia de comprar al seu lloc, la fruita a la fruiteria, el pa al forn i la carn a la carnisseria. Cal Fum ha ofert, ofereix i oferirà a tots els Igualadins aquest producte centenari de la terra que és la carn de cavall de forma directa i natural.

© 2023 Emblematics del comerç d'Igualada. Ajuntament d'Igualada