Establiments emblemàtics d'Igualada

Cal Perico Merceria Vidal

Merceria des de l’any 1840.

Totes les generacions igualadines n’han sentit el nom o hi han comprat algun cop, i és que Cal Perico és el negoci familiar més antic de la ciutat i hi ha qui diu que també de Catalunya.

La família Vidal va obrir l’any 1840 una merceria situada a la meitat del carrer de l’Argent. El pas dels anys els ha portat a ocupar fins a quatre locals diferents, i també variar els serveis que ofereixen, però mai han perdut l’essència d’un negoci que durant set generacions ha estat obert ininterrompudament; amb excepció com és natural de la crisi sanitària de la Covid-19, en el qual tot i haver de tancar la botiga oferien serveis d’entrega a domicili que han incorporat al seu ventall d’ofertes.

En Salvador Vidal, descendent de Pere Vidal i Juler «Perico», explica que els clients d’aleshores i els d’avui en dia no són tan diferents: si bé la moda canvia tots venim a buscar el mateix; solucions. El client d’abans i el d’ara busca el mateix: consell, assessorament, solucions i el producte idoni per a cada cas, assegurant-se així que ja sigui en filatura, merceria, cotilleria, pijameria o manualitats diverses, el client sempre surti amb allò que necessita.

Tot i que el producte estrella és la merceria; les llanes, cotons, els botons, les agulles i les cintes Cal Perico és conegut per a molts pels seus cursos de costura que ofereixen i que tenen molt d’èxit actualment. Aixì com el bon assortit en màquines de cosir. Adaptant-se als nous temps sense perdre l’essència tradicional catalana són exemple de la necessitat d’apostar pel petit comerç de casa que durant dècades ha format part de les nostres vides.

© 2023 Emblematics del comerç d'Igualada. Ajuntament d'Igualada